3M bruker informasjonskapsler på dette nettstedet Detaljert informasjon om informasjonskapsler og bruken av dem finner du i våre retningslinjer for personvern. Du kan når som helst selv velge innstillinger for informasjonskapsler ved å klikke på preferanser for informasjonskapsler på denne siden.

Ved å klikke på "Godta og fortsett", bekrefter du at du godtar bruken av informasjonskapsler på din datamaskin

Godta og fortsett

Skift til hovednavigasjon Skift til sidenavigasjon Skift til hovedinnhold All 3M.com Site Map

Referanser

3M Dekorfolier gir togpassasjerene en stor visuell opplevelse

15.11.2013

Copyright Christophe Recoura

Dette bildet er fra en togvogn før montørene er ferdig med å montere 3M Dekorfolie, for å lage en reproduksjon av glassveggen på Musée d'Orsay i Paris. © Christophe Recoura

 

Kunst på gjennomreise

Denne trenden begynte i mai 2012 da et pendlertog på C-linjen i RER (innenfor Paris by) fullstendig ble dekorert med temaer fra Versailles slott og hage.

Dette ble videre fulgt opp i desember med lokomotivene på et av landets TGV høyhastighetstog og av TER regionale ekspresstog, som markerer åpningen av innvielsen av Louvre-Lens-museet i Nord-Frankrike. Disse togene ble dekorert med reproduksjoner av Delacroix-maleriet “Friheten leder folket”.

Oppmuntret av suksessen med disse dekorene, besluttet Musée d’Orsay seg for å ta Paris-regionens pendlere med på en tur tilbake til impresjonistenes tid.

I samarbeid med togselskapet SNCF og transportmyndigheten STIF (Île-de-France) ble interiøret i et tog på J-linjen dekket av 3M Dekorfolier i farger som assosieres med museet og impresjonistene.

Legger til skjønnhet på en vanlig togreise

Under reisen kan pendlerne beundre “Morgensol” av Camille Pissarro eller Claude Monets “Blå vannliljer” eller den berømte klokke eller glassveggen på Musée d’Orsay. Det er en måte å legge til skjønnhet på en vanlig reise, og for å bringe kunst ut til folket.

Historisk sett er det tette bånd mellom jernbanen og impresjonismen. J-linjen, som knytter sammen stasjonene Gare Saint-Lazare og Vernon i Paris, går gjennom steder og landskaper som var inspirasjonskilder for mange impresjonister.

Og bygningen som huser Musée d’Orsay var jernbanestasjon før den ble til et museum. Som også Versailles- og Louvre-Lens-togene, har dette toget 3M Dekorfolier som forhindrer graffiti.

  Copyright Christophe Recoura

Passengers on the J Line of Transilien commuter trains in the Paris suburbs can enjoy this reproduction of the glass wall of Paris’s Musée d’Orsay. This traveling work of art was created using 3M graphic films that resist graffiti. © Christophe Recoura

Passasjerer på J-linjen, lokaltog til Paris sine forsteder, kan nyte denne reproduksjonen av glassveggen på Paris Musée d'Orsay. Dette reisende kunstverk ble produsert ved hjelp av 3M Dekorfolier som også forhindrer graffiti. © Christophe Recoura

GalleryTilbake til: 3M Partnernettverk: