3M bruker informasjonskapsler på dette nettstedet Detaljert informasjon om informasjonskapsler og bruken av dem finner du i våre retningslinjer for personvern. Du kan når som helst selv velge innstillinger for informasjonskapsler ved å klikke på preferanser for informasjonskapsler på denne siden.

Ved å klikke på "Godta og fortsett", bekrefter du at du godtar bruken av informasjonskapsler på din datamaskin

Godta og fortsett

Skift til hovednavigasjon Skift til sidenavigasjon Skift til hovedinnhold All 3M.com Site Map

De miljømessige egenskapene til 3M™ Envison-produktene


Her hos 3M evaluerer vi mange aspekter ved de materialene vi benytter, noe som fører til stadige produktforbedringer i forhold til miljø, sunnhet og sikkerhet. Det betyr at 3M stiller en rekke viktige spørsmål før vi utvikler et nytt produkt:

  • Hvordan kan vi redusere produktets miljøpåvirkning?
  • Hvordan skal vi distribuere produktet?
  • Hvordan vil produktet deponeres etter endt levetid?

3M Commercial Graphics endrer grafikkens verden – igjen – med den nye 3m™ Envision-serien. Disse nye grafiske materialene fra 3M tilbyr ledende teknologi, beste i klassen-prestasjoner og en bærekraftig profil.

Denne informasjonen handler om de vanligste spørsmålene vi mottar fra våre kunder om 3M-produkter og miljøet.

3M™ Envision™ Wrap Films

Fjerning av farlige kjemikalier

Problemet med klor og andre halogener


Frykten for ftalater


Reduser bruk av løsemidler

Vinlylstøpt folie får sitt navn ("vinyl cast") etter produksjonsmetoden som benyttes for å fremstille folien. Denne metoden benytter løsemidler, og noen av dem er miljø- og helsefarlige. Det nye Envision grafiske materiale er høyytelses ikke-PVC-polymer, ikke vinylstøpt. Under 3M produksjonsprosessen benytter vi 60 % mindre løsemidler ved fremstilling av folien 480Cv3 og overlamineringen 8548G, sammenlignet med samme mengde av folien IJ180Cv3* og overlamineringen 8518*, som er produsert i USA. Ved å redusere vår bruk av løsemidler, utsettes også våre medarbeidere i mindre grad for disse kjemikaliene.

*3M™ Controltac™ Graphic Film med Comply™ v3 Adhesive IJ180Cv3-10 og 3M™ Scotchcal™ Gloss Overlaminate 8518

Biomasse-materialer

2002 US Farm Bill beskriver biomasse-produkter som kommersielle eller industrielle produkter (bortsett fra mat og fôr) som er sammensatt helt eller i betydelig grad av biologiske produkter, fornybare landbruksmaterialer (inkludert plante-, animalsk- og marinematerialer) eller skogsmaterialer.

Mange kjemikalier, inkludert plast, er laget primært av karbon. Selv om det finnes rikelig med karbon, så er grafisk film normalt laget av karbon fra fossilt brennstoff, som petroleum. Ved å skifte til bruk av biomasse-materialer, kommer karbonet fra fornybare kilder i stedet for fra petroleum. Ved bruk av ASTM D6866, kan du datere karbon for å bestemme hvor stor prosent av materialet som kommer fra biomasse i forhold til petroleum. Både Envison Print Wrap Film 480Cv3 og overlaminert 8548G, uten emballasje, inneholder 10 % eller mer biomasse etter vekt, noe som representerer nok et skritt i vår utvikling av bæredyktige produkter.