Skift til hovednavigasjon Skift til sidenavigasjon Skift til hovedinnhold null
3M ESPE Dental News

Ny retraksjonspasta fra 3M ESPE

21 september 2012

 3M ESPE Astringent Retraction Paste sammenlignet med tråd.

3M ESPE Astringent Retraction Paste sammenlignet med tråd.

I mer enn 45 år har 3M ESPE™ vært en veiviser når det gjelder dentale avtrykk. Enten det gjelder oppfinnelsen av Impregum™ eller de nyeste ”3D in Motion” digitale avtrykkene. Dagens avtrykkstagning umulig å forestille seg uten innovasjoner fra 3M ESPE™. Nå passerer den innovative retraksjonspastaen en ny milepæl: et enkelt og effektivt hjelpemiddel for gingival retraksjon. På grunn av sin grasile kapselspiss kan den astringente retraksjonspastaen enkelt appliseres nøyaktig der den hører hjemme – dypt nede i sulcus.

3M ESPE™ Astringent Retraction Paste er indisert for temporær retraksjon av den marginale gingiva for å oppnå en tørr sulcus når periodontium er friskt, slik som:
 

  • Ved avtrykkstagning (materialbasert og digitalt)
  • Fremstilling av temporære kroner og broer
  • Legging av fyllinger i klasse II og V kaviteter

Astringenten er effektiv ved åpning av sulcus samtidig som den gir en ren tørr sulcus og en langvarig robust hemostase. Sammenlignet med tråd er dette en tidsbesparende retraksjonsprossess. Opptil 50% raskere enn tradisjonell tråd. 3M Astringent Retraction Paste er også mer vevsvennlig enn tradisjonell tråd og gir dermed mindre risiko for blødning etter fjerning, og på den måten bedre pasientkomfort.

Kapselens grasile spiss med orienteringsring gir bedre interproksimal tilgang i sulcus, noe som gjør applisering enklere for brukeren. Kapslene kan appliseres med de fleste kapseldispensere for kompositt. Løsningen med enhetsdoser gjør at man unngår problemstillingen med krysskontaminering mellom pasienter.

Les mer om 3M ESPE Astringent Retraction Paste her...

Tilbake