3M bruker informasjonskapsler på dette nettstedet Detaljert informasjon om informasjonskapsler og bruken av dem finner du i våre retningslinjer for personvern. Du kan når som helst selv velge innstillinger for informasjonskapsler ved å klikke på preferanser for informasjonskapsler på denne siden.

Ved å klikke på "Godta og fortsett", bekrefter du at du godtar bruken av informasjonskapsler på din datamaskin

Godta og fortsett

Skift til hovednavigasjon Skift til sidenavigasjon Skift til hovedinnhold All 3M.com Site Map

Kabelskjøter og endeavslutninger


3Ms kaldkrympteknologi beyttes i skjøter og endeavslutinger for 12-24-36kV PEX isolert kabel. Kaldkrympproduktene er oppspent på en nylonspiral som vikles av for hånd når modulen er plassert. Modulen krymper over kabelen og gir en holdbar og varig forsegling. De leveres i ferdige sett med eller uten skruskjøtehylser og kabelsko. Modulene har innebygde feltfordelere.
3Ms 1kV skjøter og endeavslutninger for 1kV kabler er tilgjengelig i kaldkrymp, varmkrymp eller som støpeskjøter. 1kV endeavslutningene leveres i varmkrympmateriale.

Kaldkrymp skjøtesystemer
Kaldkrympskjøter for PEX-isolert kabel

3Ms kaldkrympskjøter for 12-24-36kV og for kabeltverrsnitt fra 25mm² til 1000mm² leveres i sett med eller uten skruskjøtehylser.
Les mer om 3M Kaldkrymp skjøtesystemer (PDF 197kB)
Les mer om Skjøter og endeavslutninger 52kV-72,5kV-145kV (PDF 724kB)

Kaldkrymp endeavslutning
Kaldkrymp endeavslutning for PEX-isolert kabel

Kaldkrymp endeavslutninger lages i grå silikongummi. De er UV-bestandig og hydrofobiske, noe som reduserer muligheten for krypstrømmer. Endeavslutningene leveres i sett for 1-leder og 3-leder kabel og for kabeltverrsnitt fra 16mm² til 630mm². Endeavslutningen kan også leveres med skrukabelsko.
Les mer om 3M Kaldkrymp endeavslutninger (PDF 176kB).
Les mer om Skjøter og endeavslutninger 52kV-72,5kV-145kV (PDF 724kB)

Kaldkrymp endekopper
Kaldkrymp endekopper og rør

Kaldkrymp endekopper gir en enkel og sikker beskyttelse av kabelender og røråpninger. Dimensjoner fra 11mm til 90mm. Kaldkrymprørene produseres i EPDM eller silikongummi og tilgjengelig i mange dimensjoner.
Les mer om 3M Kaldkrympprodukter (PDF 102kB)

Støpemasser
Rense- og kjemiprodukter

3Ms støpemasser til innstøping og isolering av kabelskjøter og koblingsbokser finnes i forskjellinge hardhetsgrader fra gele (Gella 8882) til semifleksibel masse (Scotchcast 1471).
3M glidemiddel for kabeltrekking finnes i fire forskjellige forpakninger fra 0,2 liter til 18,5 liter.
3M har også et utvalg av renseprodukter for kabel.

Les mer om 3M Rense- og kjemiprodukter (PDF 115kB)

Low voltage resin splice
1kV kabelskjøter - Kaldkrymp, varmkrymp og innstøpningsprodukter

3M skjøter for 1kV kabler og signalkabler i  kaldkrymp-, varmkrymp- eller innstøpingsvarianterleveres med skruskjøtehylser og for kabeltverrsnitt fra 6mm² til 240mm².
Les mer om 3M 1kV kableskjøter (PDF 205kB)

Heat Shrink splicing
3M Varmkrympprodukter

3M varmkrympprodukter består av rør, slanger, kabelskritt og endekopper i varmkrympmateriale. Flere av produktene leveres med smeltelim innvendig. 3Ms tynnveggede rør og slanger produseres iht. RoHS direktivet.
Les mer om 3M Varmkrympprodukter (PDF 147kB).

Medium Voltage separable cables
Berøringssikre plug-in kontakter for PEX-kabel
3Ms kontakter produseres i silikongummi og finnes som rett- (250A), vinkel- (250A) og T-kontakt (630A). De leveres i komplette sett for 3 faser (12 og 24kV) og med skrukabelsko.
Les mer om berøringssikre plug-in kontakter for PEX-kabel (PDF 168kB).
Skjøter og endeavslutninger