3M bruker informasjonskapsler på dette nettstedet Detaljert informasjon om informasjonskapsler og bruken av dem finner du i våre retningslinjer for personvern. Du kan når som helst selv velge innstillinger for informasjonskapsler ved å klikke på preferanser for informasjonskapsler på denne siden.

Ved å klikke på "Godta og fortsett", bekrefter du at du godtar bruken av informasjonskapsler på din datamaskin

Godta og fortsett

Skift til hovednavigasjon Skift til sidenavigasjon Skift til hovedinnhold All 3M.com Site Map

Stetoskopets oppbygning


Lær mer om ditt 3M™ Littmann® Stetoskop:

Stethoscope Anatomy


1

-

Ørebøylen
Ørebøylen er metalldelen av stetoskopet som slangen er festet til. Ørebøylen består av to bøyler, fjæring og ørepropper. Littmann stetoskop har ørebøyler som er laget med en anatomisk riktig vinkel, orientert mot brukerens ørekanaler. Brukeren kan justere styrken på fjæren ved å dra ørebøylen fra hverandre for mindre spenning i fjæren eller presse ørebøylen mot hverandre for gjøre fjæren strammere.

2

-

Ørepropper
Kardiologi III Stetoskopet har 3M™ Littmann® Snap-tight myke ørepropper. De myke øreproppene gir bedre komfort og vedvarende akustisk forsegling (lufttett). Øreproppene har en overflate som gjør at det fester seg mindre lo og støv. Snap-tight myke ørepropper fås i stor eller liten størrelse, svart eller grå. Kardiologi III Stetoskopet leveres med et ekstra sett med myke ørepropper og et par harde, grå ørepropper. De harde øreproppene fås i grått, i stor eller liten størrelse.

3

-

Bøyler
På de to bøylene festes øreproppene. Kardiologi III Stetoskopet har bøyler med riller. Vennligst merk: alle Littmann stetoskop produsert etter 1994 har riller istedenfor skru, som gir en bedre akustisk forsegling mellom bøylene og øreproppene.

4

-

Fleksibel membran
Et tradisjonelt stetoskop består av en klokkeside og en membranside. Klokken brukes for å høre lavfrekvente lyder og membranen brukes for å høre de høyfrekvente lydene. Littmann stetoskopenes patenterte fleksibel membran teknologi gjør at du kan veksle mellom klokke og membran ved å endre trykket du legger på stetoskophodet. Ved et lett trykk høres lavfrekvente lyder. Ved et fastere trykk høres høyfrekvente lyder. Den minste siden av stetoskophodet til Kardiologi III kan gjøres om til en tradisjonell klokke. Dette gjøres enkelt ved at den fleksible membranen byttes ut med varmeringen som leveres med stetoskopet.

5

-

Hals
Halsen holder stetoskopslangen fast til stetoskophodet. Kardiologi III stetoskopet er et dobbeltsidig stetoskop hvor halsen kan roteres for å veksle mellom å bruke den lille og store siden av stetoskophodet.

6

-

Slange
Kardiologi III Stetoskopet har doble lumen i slangen – hvis du kunne ha sett et tverrsnitt av slangen vill du sett to åpninger inne i slangen. Alle Littmann stetoskop har slange laget av PVC (polyvinyl chloride). Slangen inneholder ikke naturgummilateks eller bearbeidet naturgummi.

7

-

Stetoskophode
Stetoskophodet plasseres på området hvor brukeren ønsker å høre lyd. Stetoskophodet på Kardiologi III Stetoskopet har fleksibel membran på begge sider av stetoskophodet. Den store siden kan brukes på voksne pasienter og den lille siden av stetoskophodet er spesielt nyttig for auskultasjon på barn eller tynne pasienter, samt rundt bandasjer og til pulsmåling.

Stetoskopets oppbygning