3M bruker informasjonskapsler på dette nettstedet.  Dette nettstedet, og 3Ms utvalgte tjenesteleverandører, legger inn informasjonskapsler, som inneholder tekstfiler, på datamaskinen din for å gjenkjenne datamaskinen og:

  • Tilpasse brukeropplevelsen din på 3Ms nettsteder
  • Vise deg annonser som er tilpasset dine interesser
  • Samle inn anonym statistisk informasjon for å forbedre nettstedets funksjonalitet og ytelse.

Lær fordelene med å godta disse informasjonskapslene

Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når som helst ved å klikke på Innstillinger for informasjonskapsler.

Noen ganger kan avvisninger (opt-outs) mislykkes på grunn av innstillingene for informasjonskapsler i nettleseren.  Hvis du ønsker å endre innstillingene for avvisninger ved hjelp av dette verktøyet, må du tillate informasjonskapsler fra tredjeparter i nettleserinnstillingene.

Ved å klikke på «Godta og fortsett» bekrefter du at du forstår og samtykker i innstillingene for informasjonskapsler som er angitt til venstre.

Godta og fortsett

Skift til hovednavigasjon Skift til sidenavigasjon Skift til hovedinnhold All 3M.com Site Map

Auskultasjonsteknikker


Nedenfor kan du lese noen anbefalinger i forbindelse med auskultasjonsteknikk: 
 
1. Et stille, lyst og varmt rom. [Dette eliminerer unødvendig støy og gjør det lettere å undersøke pasienten.] 

2. Pasienten bør være tilstrekkelig avkledd. [Dette gjør det enklere å plassere stetoskophodet på riktig sted.]

3. Mulighet til å undersøke pasienten liggende, sittende og hvilende på venstre side (se diagram A). [Ulike lyder, spesielt unormale lyder, kan "lokkes" frem i ulike posisjoner.] 

4. Mulighet til å undersøke pasienten fra høyre side. [Dette reduserer sannsynligheten for å lage eksterne lyder (støy) ved at stetoskopet slår bort i ting.]

5. Bruk et stetoskop med både klokke og membran eller som kan fungere som både klokke og membran. [Når klokken holdes lett mot huden fanger stetoskopet opp lavfrekvente lyder. Ved å presse membranen med et fast trykk mot huden fanger stetoskopet opp høyfrekvente lyder.] 

6. Auskultere på flere steder (se diagram B). Minimum fire steder bør auskulteres, først med membran og deretter klokke: 

a. Trikuspidal. Lyder fra trikuspidalområdet og høyre del av hjertet høres best i dette området. 
 
b. Mitral. Lyder fra mitralområdet og venstre del av hjertet høre best i dette området. 

Auskultasjonsteknikker Diagram A


Auskultasjonsteknikker Diagram B

c. Aorta. Her høres lyder fra aortaområdet best. 
 
d. Pulmonal. Lyder fra pulmonalområdet høres best her. 
 
7. Lytt selektivt. [Konsentrer deg om én lyd av gangen. Når du lytter til lyder i systol, skal lyder i diastol i første omgang ignoreres. 
 
Sekvensen beskrevet ovenfor er en av mange varianter. Det viktigste er det auskulteres på de fire områdene som er nevnt, først med membran (høyfrekvente lyder) og deretter klokke (lavfrekvente lyder).
Auskultasjonsteknikker